Elérhető a Válságkommunikációs terv

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Már elérhető az FSZK Nonprofit Kft. honlapján a kiváltási folyamat kommunikációját támogató kiadványcsaládunk következő szakmai anyaga: a „Válságkommunikációs terv”. A TÁRS Projekt három elemből álló kommunikációs módszertani kiadványcsaládja a már jól ismert Intézményi Férőhely Kiváltási Terv „Az intézmény kommunikációja” című fejezetével együttesen használható kiváltási folyamat kommunikációjában.

Az intézményi férőhely kiváltási folyamat megismerésének, társadalmi elfogadásának és ezen keresztül sikerének minden lehetséges kommunikációs eszközzel történő biztosítása elengedhetetlen. Ezek közül a válsághelyzetek kezeléséhez kapcsolódó kommunikációs tevékenység kiemelten fontos. Ezen kommunikációs tevékenység elsődleges feladata, hogy megelőzze és kezelje azokat a kialakult helyzeteket, amelyek a szervezet, vagy a projekt normális működésétől eltérnek.

Krízishelyzetben gyorsan, de nem kapkodva kell cselekedni. Ezt segíti elő, ha a válság kezelésére előzetes tervvel, eljárási renddel rendelkeznek a kiváltási folyamatban résztvevő intézmény. A Válságkommunikációs terv az intézmények vezetői számára a potenciális konfliktushelyzetek megelőzésére illetve a kialakult konfliktushelyzetek kezelésére alkalmas általános dokumentum, mely kockázatelemzés keretein belül meghatározza és elemzi a lehetséges válsághelyzeteket, azok kommunikációs célcsoportjait. Továbbá igyekszik a célcsoportok elérési módjára, nekik szánt üzeneteire is javaslatot tenni.

Jelen dokumentum tehát válság-előrejelzési és válságkezelési módszertani útmutató, amely teljes értékű kommunikációs paneleket is biztosít az egyes válsághelyzetekhez igazítottan, továbbá olyan válságkezelésben használatos, előre elkészített módszertani segédanyagokat, amelyek segítségével a válságkezelés egyöntetűvé tehető, hatékonysága pedig javítható. A bemutatott módszerek abban is segítséget nyújtanak, hogy a válságkommunikációs munka folyamatosan monitorozható és fejleszthető legyen az egyes intézményekben a kiváltási projektek során, illetve azokat követően.

 A Válságkommunikációs terv itt érhető el:

A sorozat már megjelent tagja „A kiváltási folyamat kommunikációs stratégiája” című szakmai anyag. Továbbá még e hónapban rendelkezésre bocsátjuk a kommunikációt segítő szakmai kiadványcsalád utolsó elemét: a „Kommunikációs módszertani segédanyag”-ot is.

További információk a projektről