Felkészülés a változó vezetői szerepekre

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Az FSZK Nonprofit Kft. TÁRS Projektjének keretei között 2018 tavaszán Budapesten, 4 csoportban, 60 fővel indult a „Változó vezetői szerepek és kompetenciák az intézményférőhely kiváltási (IFK) folyamatban” elnevezésű szakmai tanfolyam. A képzés első csoportjának résztvevői június végén sikeres vizsgát tettek. A tanfolyam folytatása szeptemberben várható.

A változó vezetői szerepekre felkészítő tanfolyam a kiváltási folyamat és az új szolgáltatói struktúra szerinti működés menedzsment-feladataival összefüggésben, a szervezeti viselkedés és vezetés témaköreiben, elméleti és módszertani ismereteket, továbbá gyakorlati tapasztalatokat nyújt a résztvevők számára. A nagy bentlakásos intézmények vezető képviselői tanulmányozzák a vezetői és a team szerepek jellemzőit, a szervezeti működés és szervezeti változás törvényszerűségeit, beleértve a kommunikáció és konfliktuskezelés eszközeit, a szervezeti irányítás stratégiai és HR összetevőit is. A képzés végére a fejlődés iránti elkötelezettség, az aktív, proaktív és kreatív vezetői viselkedés erősödését tűzte ki célul a TÁRS Projekt, összhangban az intézményi férőhely kiváltás szakmai elveivel.

A júniusi képzésen résztvevő vezetők, középvezetők hangsúlyozták, hogy a gyakorlatorientált képzés a vezetői szerepekre, vezetői készségekre irányuló elemei nyújtanak leginkább segítséget munkájukhoz.

A „Változó vezetői szerepek és kompetenciák az intézményférőhely kiváltási (IFK) folyamatban” (engedély száma: T-05-036/2017) nyolcnapos, 60 órás képzés első csoportjának résztvevői június 21-én sikeres vizsgával zárták a tanfolyamot.

A TÁRS Projekt szeptembertől továbbra is várja a kiváltás folyamatában aktívan tevékenykedő vezetőket, vezetői feladatokat ellátó munkatársakat a szakmai tanfolyamra.

További információk a projektről