Intézményi koordinátorok erősítik a TÁRS projektet

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Fontos állomáshoz érkezett a TÁRS projekt, hiszen október közepétől a kiemelt szerepet betöltő intézményi koordinátorok felvételére került sor. Az FSZK nagy hangsúlyt fektet az új kollégák felkészítésére.

A képen az FSZK munkatársai és az intézményi koordinátor kollégák láthatóak megbeszélés közben. Nagy kör alakban ülnek.14 intézményi koordinátor kollégával bővült október közepén az FSZK „Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása – EFOP-1.9.1-VEKOP/15” azonosító számú TÁRS projektje.

Az újonnan munkába álló munkatársak az ország egész területéről érkeztek. Az intézményi koordinátorok legfontosabb feladata a folyamatos kapcsolattartás, illetve az információáramlás biztosítása a TÁRS projekt és az intézményi férőhely kiváltásban érintett intézmények menedzsmentje, továbbá szakmai megvalósítói között.

A képen az FSZK munkatársai és az intézményi koordinátor kollégák láthatóak csoportmunka közben. Több kis körben ülnek csoportonként.

A több hetes, komoly felkészítés során a TÁRS projekt vezetője, Szentkatolnay Miklós megismertette az intézményi koordinátorokkal a kiemelt projekt feladatait és céljait, a munkacsoportokkal pedig inspiráló World Café keretein belül találkoztak az új kollégák. A koordinátorok betekintést kaptak a szakolyi, bélapátfalvai és berzencei intézmények tapasztalataiba is, továbbá a TÁRS projekt többi munkatársával közösen részt vettek az Intézményi Férőhely Kiváltási Terv (IFKT) módszertan alkalmazására felkészítő szakmai napon, melynek kidolgozója és lebonyolítója a KézenFogva Alapítvány.

A cél az, hogy a megszerzett tudás által a koordinátorok hatékonyan támogassák az intézményeket a férőhelykiváltás tervezése során. Az elmúlt hetek szakmai felkészítése tovább folytatódik.

További információk a projektről