Megváltozott munkaképességűek képzése zárult Abádszalókon

Hatvanöt megváltozott munkaképességű ember képzése fejeződött be a Kézmű Nonprofit Kft. abádszalóki telephelyén. Az oktatáshoz szükséges hatmillió forintot a kormány biztosította az Új Széchenyi Terv keretében – közölte Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkár a Tisza-parti kisváros varrodájában hétfőn tartott sajtótájékoztatón. 

Az ötmilliárd forintos költségvetésű, az idei év elején kezdődött Rehabilitáció-Érték-Változás (RÉV) programba három nagy állami könnyűipari nonprofit céget vontak be.

A Kézmű Kft. a Főkefe Kft. és a Erfo Kft. dolgozóinak alap- és szakképzéseket, valamint továbbképzéseket szervezett, hogy javuljanak az érintettek elhelyezkedési esélyei – tette hozzá a szakpolitikus.

A RÉV-projektben megfogalmazott célok eléréséért 2014 áprilisáig kereken ötezer ember készségfelmérését végzik el, és háromezer ember részesül képzésben.

A program országszerte közel 80 helyen zajlik, ebből 16 helyszín a leghátrányosabb helyzetű kistérségben található. Ilyen például az abádszalóki is, ahol az oktatóteremként szolgáló étkezőt is a projekt keretében újították fel – jegyezte meg Soltész Miklós.

A program része, hogy a projektet megvalósító konzorcium vezetője, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. egy módszertani központot alakít ki, amely a megváltozott munkaképességűeket a nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésben segítő szolgáltatók szakmai támogatására lesz hivatott.

A budapesti központú Kézmű Kft. abádszalóki üzemében 103-an dolgoznak, közülük 73 megváltozott képességű munkavállaló. A varrodában első osztályú minőségi konfekció termékeket gyártanak, így egyebek között ott készülnek a MÁV-dolgozók munkahelyi ingei, míg a divatcikkek sorában márkás tollkabátok valamint olasz pólók.

Forrás: MTI

További információk a projektről