Szabadegyetem – 2015. március 25.

Előadó prezentál2015. március 25-én Laki Ildikó, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont, Társadalmi integráció és társadalompolitika osztályának munkatársa tartott előadást kollégáinknak a „Fogyatékossággal élő fiatal felnőttek társadalmi integrálódásának esélyei és lehetőségei a mai Magyarországon” címmel. 

Vajon milyen tényezőkön múlik az, hogy ki és milyen életminőséget tud magának biztosítani az épek között fogyatékosként? Mennyiben változott ez az utóbbi időben? És hogyan élhetik meg ezt a mindennapjaikban maguk az érintett fiatal felnőttek?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adott választ Laki Ildikó, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont, Társadalmi integráció és társadalompolitika osztályának munkatársa, aki 2015. március 25-én tartott „Fogyatékossággal élő fiatal felnőttek társadalmi integrálódásának esélyei és lehetőségei a mai Magyarországon” címmel előadást kollégáinknak.

2015. április 22-én pedig a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal két vezető munkatársa, Velkei Mariann főigazgatói tanácsadó és Dr. Dorog Rajmund főosztályvezető-helyettes volt a vendégünk, előadásik címe: „Az NRSZH feladatai és tervei a szociális ellátás és a foglalkozási rehabilitáció területén”.

Az FSZK 2008 óta belső workshop keretében rendszeresen szervez munkatársaink számára szakmai előadásokat. Szabadegyetemi előadásainkra olyan szaktekintélyeket kérünk fel, akik kimagaslóan ismerik a fogyatékosságokból adódó nehézségeket és megoldásaikat, birtokában vannak a legújabb kutatások eredményeinek, így szélesítve ismereteink spektrumát.”