Szabadegyetemi előadások

Társaságunk hagyományaihoz híven a 2015/16-os tanévre is megszerveztük szabadegyetemi előadássorozatunkat. Az őszi szemeszterben alkalmanként két-két olyan karizmatikus személyt szeretnénk bemutatni munkatársainknak, akik a fogyatékosságügy terén valami újszerűt találtak ki, valamilyen addig hiányzó ismeretet honosítottak meg, illetve korszerű, személyközpontú megoldást, szolgáltatást, intézményt hoztak létre.

A képen dr. Hegedűs Lajos tart előadást életútjáról az FSZK dolgozóinak.Szeptember 24-én Hegedüs Lajos, a MEOSZ tiszteletbeli elnöke mutatta be személyes életpályáját, amelyet önmaga is egy példaértékű rehabilitációs folyamatnak élt meg. Emellett ismertette velünk a MEOSZ megalakulásának, illetve kiépülésének és országos kiterjedésű hálózattá válásának szakaszait. Arról is hallhatunk elnök úrtól, hogy milyen szerepet töltött be az Esélyegyenlőségi Törvény előkészítő fázisában, és miként lobbizott a jogszabály létrejöttéért.

A képen Szekeres Tiborné, a Csömöri Rehabilitációs Központ igazgatónője tart előadást az FSZK dolgozóinak.Szekeres Tiborné, a Csömöri Rehabilitációs Központ, Lakóotthon és Speciális Munkáltató vezetője szintén személyes elhívatottságának okairól mesélt előadásában. Számos képpel kísérve mutatta be példaértékű intézményét, mely a normalizációs elvek szerint működik. Hitvallásuk: „amit egy egészséges ember kívánna magának, arra van szüksége a sérült személynek is”.