Szakmai rendezvénysorozat: Hogyan működtessünk Támogatott Lakhatást?

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Az FSZK Nonprofit Kft. TÁRS Projektjének Szolgáltatásfejlesztési Munkacsoportja 2018. május és júliusa között 19 megyeszékhelyeken rendezi meg a TL protokoll és szolgáltatási gyűrű módszertan kidolgozásához kapcsolódó Szakmai Fórumokat „Hogyan működtessünk Támogatott Lakhatást?” címmel.

A rendezvények hármas célrendszerrel bírnak, amelyek a következők:

  • az elkészült TL protokoll és szolgáltatási gyűrű módszertan széleskörű egyeztetése
  • a TL létrehozásával és működtetésével kapcsolatos elvárások, tapasztalatok, problémák megismerése, továbbá közös egyeztetés mentén a megoldások megtalálása, illetve azok beépítse a protokoll fejlesztésébe
  • a TL szolgáltatók hatékony és minőségi szolgáltatások kialakításában, működtetésében, illetve az államigazgatási rendszerben a TL szolgáltatások engedélyezési folyamatában való támogatása

A Szakmai Fórumok párbeszédébe a TÁRS Projekt bevonja a szolgáltatásaikat különböző utakon létrehozó szolgáltatókat, az intézményi férőhely kiváltási folyamatban és TL működtetésben érintett szervezetek képviselőit, a már létrejött vagy tervezés alatt levő Támogatott Lakhatások munkatársait, vezetőit, a szolgáltatási gyűrű lehetséges szereplőit, a nappali ellátást nyújtó intézményeket az adott megye területéről, továbbá az illetékes engedélyező hatóságokat.

Az országszerte megrendezett programsorozat jó lehetőséget ad arra, hogy a helyi szereplők megismerhessék egymás gyakorlatait, terveit, ezzel lehetőséget biztosítva, hogy tovább erősítsék a helyi ellátórendszert.

Májusban és júniusban 14 helyszínen (Salgótarjánban, Győrben, Miskolcon, Egerben, Szolnokon, Zalaegerszegen, Békéscsabán, Kecskeméten, Szegeden, Szombathelyen, Nyíregyházán, Kaposvárott, Debrecenben és Tatabányán) tartotta meg a Szakmai Fórumát a TÁRS Projekt.

A Szakmai Fórumok júliusi időpontjai:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a rendezvényen való részvétel térítésmentes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezési felületet rendezvény előtt 3 nappal lezárjuk, kérjük, ennek figyelembevételével regisztráljanak a Szakmai Fórumra.

További információk a projektről