Szervezetfejlesztéssel zárult a fogyatékosságügyi tanácsadók képzése

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Az FSZK által megvalósuló  MONTÁZS projekt keretében 2018. év áprilisában megkezdte működését az Információs és Koordinációs Pontok (IKOP) országos hálózata, ahol a felkészült fogyatékosságügyi tanácsadók a fogyatékos személyek számára friss, és könnyen alkalmazható információkat biztosítanak. A fogyatékosságügyi tanácsadók széleskörű tájékoztatást adnak a különböző ellátásokról, támogatásokról, oktatási vagy akár szabadidős tevékenységekről és egyéb közszolgáltatások elérhetőségéről. A fogyatékosságügyi tanácsadók munkáját szervezetünk – képzésekkel és workshopokkal – folyamatosan támogatja. A tanácsadók két csoportja a sikeresen elvégzett 110 órás képzés utolsó alkalmán – egy új szolgáltatási háló tagjaiként – a szervezetfejlesztés fogalmával, módszerével, eszközrendszerével ismerkedtek meg, saját példák feldolgozása alapján.

A képen egy asztal körül ülő emberek kezei láthatók amint papírlapokat tartanak a kezükben.A szolgáltatói hálózat szervezetfejlesztésével a fogyatékosságügyi tanácsadókkal intenzíven együttműködő hálózati koordinátorok egy 2019. januárjában megszervezésre kerülő egynapos képzésen ismerkednek meg.

A fogyatékosságügyi tanácsadókról és elérhetőségükről további információhoz juthat információs honlapunkon: http://www.efiportal.hu/hir/informacios-es-koordinacios-pontok/

További információk a projektről