Újabb elemekkel bővült a „Dolgozni jó!” füzetsorozat

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Elérhető a „Dolgozni jó!” füzetsorozat legújabb kötete. A TÁRS Projekt Foglalkoztatási Munkacsoportjának gondozásában megjelent a sorozat eddigi három kötetét összefoglaló könnyen érthető nyelven íródott munkafüzet. Ennek feldolgozásához segédanyag is készült két felhasználói kör számára.

A sorozat részeként korábban három, önállóan vagy egymásra épülve is használható füzet jelent meg, a könnyen érthető kommunikáció két szintjén, hosszabb szövegrészekkel és képekkel:

  • Dolgozni jó! Ismerkedés a munka világával
  • Dolgozni jó! Munkatípusok
  • Dolgozni jó! Jogok és kötelezettségek

Ezt egészíti ki most egy olyan munkafüzet, amely e három kiadvány témáját foglalja össze a könnyen érthető nyelvezet egy harmadik szintjén: rövid mondatokkal és képekkel. Ennek feldolgozásához segédanyag is készült, mely ismerteti a kapcsolódási lehetőségeket a „Dolgozni jó!” sorozat többi tagjához, majd tematizált játékokat, feladatokat mutat be a „Dolgozni jó! Munkafüzettel” való egyéni vagy csoportos munkához. A segédlet két felhasználói kört céloz. A köznyelvi változat a szakemberek munkáját hivatott támogatni, a könnyen érthető verzió pedig olyan értelmi fogyatékos személyeknek készült, akik mentorként, csoportvezetőként képesek levezetni a játékokat vagy akik egyénileg készülnek a munkavállalásra.

A „Dolgozni jó!” sorozat itt érhető el.

A könnyen érthető kommunikáció alapelveiről és nyelvi szintjeiről itt talál bővebb információt.

További információk a projektről