Újra indulnak a TÁRS projekt képzései

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A rövid nyári szünet után, a kiváltási folyamatban együttműködő szakemberek szeptembertől ismét részt vehetnek a TÁRS projekt képzésein, hiszen folytatódnak a 2018 tavaszán elindult esetfelelősöknek és ápoló, gondozó szakembereknek szervezett képzések és újabb csoportok indulására is lehet számítani. A TL-ben dolgozó szakemberek attitűdváltozásának elősegítése mellett kiemelten fontos cél a szakmai ismeretek és dolgozói kompetenciák megalapozása, a már meglévő szakmai tudásra épülő TL ismeretek átadása, valamint a háttértámogatást segítő gondozói ismeretek bővítése is a szakmai képzések során.

Szeptemberben folytatódik a májusban Szombathelyen, Békéscsabán, Kaposváron, Nyíregyházán és Zalaegerszegen elkezdődött, esetfelelősöknek szóló, Esetmegbeszélés támogatott lakhatás (TL) szolgáltatásban dolgozó szakemberek számára” című képzés. Kaposváron a meglévő csoport mellett egy újabb, valamint Békéscsabán, a szintén meglévő kettő csoport mellett – a magas jelentkezői létszám miatt – kettő újabb csoport is indult, Miskolcon és Debrecenben pedig szeptember végén indulnak új csoportok ebből a képzési programból.

A „Személyközpontú megközelítés, mint a támogatott lakhatásban dolgozó szakemberek eszköze” című, esetfelelős munkatársaknak szóló képzést 2019. szeptember 16-án Budapesten indította el a TÁRS projekt. A képzések fókuszában a támogatott lakhatásban (TL) dolgozó szakemberek érzékenyítése, attitűdjük változásának elősegítése áll.

Szeptembertől újra megrendezésre kerülnek Budapesten az ápoló, gondozó munkatársaknak szóló, 3 különböző tudásszinthez igazodó, a kiváltással kapcsolatos kérdéseket különböző mélységgel tárgyaló képzések is. A „Szolgáltatói kompetenciák fejlesztése a támogatott lakhatást segítő ápolók, gondozók számára” című képzés célja a szakmai ismeretek és dolgozói kompetenciák megalapozása. A TÁRS projekt ezen képzése szeptember 11-én került megrendezésre és a nagy érdeklődésre való tekintettel két új csoport is indult ebben az időpontban. „A komplex gondozás folyamata és gyakorlata a támogatott lakhatásban” című képzés során a már meglévő szakmai tudásra épülő TL ismeretek átadása történik. Ez a képzés szeptember 18-án fog indulni, míg a „Támogatott lakhatás – fókuszban a szolgáltatást igénybe vevő” című képzés szeptember 25-én kezdődik, ahol a háttértámogatást segítő gondozói ismeretek bővítése történik.

Az FSZK honlapján az „Aktuális képzések” menüpontban olvashat további részleteket a TÁRS projekt képzéseiről.

További információk a projektről