A SZABADSÁG GYÓGYÍT

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 20202017. április 11-én került megrendezésre a XIX. Közösségi Pszichiátriai, Addiktológiai és Mentálhigiénés Konferencia az Ébredések Alapítvány szervezésében, amelyen a korábbi évekhez hasonlóan a TÁRS projekt munkatársai is részt vettek. A szakterület egyik legjelentősebb évente megrendezésre kerülő konferenciája A SZABADSÁG GYÓGYÍT címet kapta, melynek egyik fő fókuszterülete az önálló/támogatott életvitel és a támogatott lakhatás volt.

Az egész napos programsorozat folyamán számos előadás hangzott el a TÁRS projekthez szorosan kapcsolódó intézményi férőhelykiváltás témában. A konferencia elején átadásra kerültek a 2016. évi ANTISTIGMA díjak.

A délelőtti plenáris előadások sorát FSZK TÁRS projekt projektmenedzsere, Szentkatolnay Miklós kezdte, aki röviden bemutatta a magyarországi intézményi férőhely kiváltás folyamatát, a 2010 -2015 időszakban zajlott kiváltás eredményeit, illetve a 2016-2021 időszakban tervezett férőhely kiváltási folyamat legfőbb sarokpontjait.

 

A TÁRS projekt Szolgáltatásfejlesztési munkacsoportjának bővebb beszámolóját itt olvashatja el a konferenciáról.

További információk a projektről