CroCoos projekt találkozók

Nemzetközi mentortalálkozó

A projektben résztvevő három ország (Magyarország, Szlovénia és Szerbia) projektben dolgozó mentorai (országonként kettő) vettek részt a november 5-6-án Belgrádban megrendezett műhelyen. A workshopot a Társaság vezető szakértői, Győrik Edit és Horváth Attila vezették.
A workshopon a projekt és a mentori munka aktualitásairól, a mentori feladatokról, gyakorlati tudnivalókról, sikerekről, nehézségekről esett szó.

Egymástól tanulási hazai műhely

Kétnapos workshop került megszervezésre a projektben résztvevő iskolák számára, amelyet az őket segítő két mentor vezetett a Társaság székhelyén november 19-20-án.
Régen várt eseménye volt ez a projektnek, hiszen ez volt az első alkalom, hogy találkoztak egymással az iskolák szakmai teamjei, és megoszthatták egymással a projekt során eddig szerzett tapasztalataikat. Ezen kívül választ kaptak egy sor, a munka során felvetődött kérdésükre, tisztáztak néhány alapvető fogalmat, és megismertettek egymással néhány jól bevált gyakorlatot.
A rendezvény után szétküldött kérdőíveken nagyon pozitív visszajelzéseket érkeztek mind a rendezvény tartalmát, mind a megvalósítás körülményeit illetően. A projekt során még két ilyen találkozó kerül megszervezésre.

A műhellyel párhuzamosan az iskolák vezetői számára egy kerekasztal beszélgetés került megtartásra melyen részt vettek a Nemzetgazdasági Minisztériumi tisztségviselői is. Ezen a kisebb beszélgetésen az iskolavezetők tájékoztatást kaptak a szakmapolitikai trendekről, valamint projekttel kapcsolatos kérdéseik is megválaszolásra kerültek.

További információk a CroCoos - Előzzük meg a lemorzsolódást! projektről