Új kiadvánnyal bővült a „Jó gyakorlatok a foglalkoztatásban” sorozat

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A TÁRS Projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja 2017-ben kezdte meg a hazai foglalkoztatási jó gyakorlatok gyűjtését és rövid füzetek formájában történő megjelentetését. Fejlesztő foglalkoztatást működtető szervezetekhez, és megváltozott munkaképességű személyek akkreditált, illetve nyílt piaci foglalkoztatását végző munkáltatókhoz egyaránt ellátogatnak a munkatársak. A most elkészült kiadványban a Kék Madár Alapítvány foglalkoztatási jó gyakorlataival ismerkedhetnek meg az olvasók.

A Kék Madár Alapítvány magas színvonalú munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújtó szervezet, aki maga is több helyszínen és munkakörben foglalkoztat fogyatékkal élő embereket.

Az Ízlelő Családbarát Éttermet is az alapítvány hívta életre, amely nemcsak munkalehetőséget biztosít fogyatékos emberek számára, de a társadalmi szemléletváltást is elősegíti. Az étteremben a legváltozatosabb munkakörökben találjuk a fogyatékos személyeket, akik számára ez nemcsak pénzkereseti lehetőség, jóval több annál, presztízst jelent számukra.

Az alapítvány az étterem mellett kézműves csokoládéüzemet működtet, valamint bölcsődét tart fenn fogyatékos gyermekek, valamint krízishelyzetben élő családok gyermekei számára.

A szekszárdi alapítvány munkatársaival készített interjú alapján íródott füzetben az olvasók megismerkedhetnek a munkaerőpiaci szolgáltatásnyújtás és az étterem működtetése során alkalmazott jól bevált, követésre méltó gyakorlatokkal.

A kiadvány letölthető innen.

A sorozat korábbi részeit itt találja.

További információk a projektről