Új kiadvánnyal bővült a „Jó gyakorlatok a foglalkoztatásban” sorozat

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020A TÁRS Projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja 2017-ben kezdte meg a hazai foglalkoztatási jó gyakorlatok gyűjtését és rövid füzetek formájában történő megjelentetését. Fejlesztő foglalkoztatást működtető szervezetekhez, és megváltozott munkaképességű személyek akkreditált, illetve nyílt piaci foglalkoztatását végző munkáltatókhoz egyaránt ellátogattak a munkatársak. A sorozat 2019-ben is folytatódik. Jelen kiadványban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat foglalkoztatási jó gyakorlataival ismerkedhetnek meg az olvasók.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy több ezer főt foglalkoztató szervezet, amely egyesületet, alapítványt, számos intézményt és gazdasági társaságot működtet szerte az országban. A TÁRS Projekt szakemberei a szervezet pátyi telephelyén tettek látogatást. Azért ezt a helyszínt választották, mert az itt történő foglalkoztatás önmagában is jól szemlélteti azt a hozzáállást és elkötelezettséget, amely elismert és sikeres foglalkoztatóvá teszi a Szeretetszolgálatot az ország minden táján.

A szervezet országosan több ezer embernek ad munkát, közülük sokan fogyatékos és egészségkárosodott személyek. Foglalkoztatásuk többféle formában történik. Többségüket nem a megváltozott munkaképességük miatt veszik fel, hanem azért, mert a feladatot el kell látni, és erre a fogyatékos vagy egészségkárosodott dolgozók is képesek. Őket – épp úgy, mint a munkatársak zömét – nyílt piaci körülmények között foglalkoztatják. A megváltozott munkaképességű dolgozók másik részét viszont rehabilitációs céllal, állami támogatást igénybe véve fejlesztő-, akkreditált-, vagy közfoglalkoztatás keretein belül alkalmazzák annak érdekében, hogy nagyobb esélyük legyen az önfenntartásra és a fejlődésre.

A pátyi telephely munkatársaival készített interjú alapján írodott füzetben az olvasók megismerkedhetnek a különböző profilú, piacképes minőségi termékeket előállító kézműves műhelyek működtetése során alkalmazott jól bevált, követésre méltó gyakorlatokkal.

A kiadvány letölthető innen.

A sorozat korábbi részeit itt találja.

További információk a projektről