Egyéb

Támogatott lakhatási szolgáltatások: Áttekintés az intézményi férőhelykiváltás során létrejött támogatási lakhatási szolgáltatások működésének első tapasztalatairól című tanulmány

Tanulmányunk elsődleges célja, hogy segítsük az intézményi férőhely kiváltás első körében résztvevő (TIOP 3.4.1.”A”-11/1 pályázat) intézmények kiköltözést követő tapasztalatainak beépülését a kiváltás magyarországi folyamataiba. Kutatásunk során azonosítottuk mindazokat a kulcsterületeket, amelyekkel véleményünk szerint „foglalkozni kell”, annak érdekében, hogy a lakói életminőséget valóban javító és a dolgozói minőségi munkavégzést támogató lakhatási forma jöjjön létre támogatott lakhatás keretein belül. Mindemellett kiemelten fontos, hogy ez rendszerszinten is fenntartható legyen és köré egy jól működő szolgáltatási struktúra szerveződjön.  Kutatásunk során kvalitatív módszerekkel vizsgáltuk a kiváltási folyamatban részvevő intézményi szereplőket. Szakértői interjúkat és fókuszcsoportos interjúkat készítettünk többek között fenntartókkal, különböző szintű vezetőkkel, dolgozókkal és lakókkal, valamint helyi szakemberekkel és lakossági szereplőkkel.

A tanulmány a Szociálpolitikai Szemle III. évfolyam 1-2. számában jelent meg Támogatott lakhatási szolgáltatások címmel.

A tanulmány az alábbi linken érhető el:

http://fszk.hu/wp-content/uploads/2017/04/Támogatott-lakhatási-szolgáltatások.pdf