Jó gyakorlatok a fejlesztő foglalkoztatásban

A képen a kötelező infoblokk látható az alábbi feliratokkal: Magyarország kormánya, Európai Unió Európai Szociális alap, Széchenyi 2020Az FSZK Nonrpofit Kft. TÁRS Projektje által nyújtott szakmai-módszertani támogatás egyik kiemelkedően fontos része a tudásmegosztás. Ennek egyik ága – az elsősorban – hazai követésre méltó példák, jól működő megoldások és gyakorlatok feltérképezése.

A Foglalkoztatási Munkacsoport a nyár folyamán interjúkat készített néhány fejlesztő foglalkoztatást működtető szervezettel. A foglalkoztatásra fókuszáló beszélgetésekből készített szakmai anyagok folyamatosan bővülő tárháza Jó gyakorlat” sorozatcímmel, elérhető és letölthető alább:

  1. Baptista Szeretetszolgálat Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások Intézménye – Pécs
  2. Napsugár Gondozási Központ – Mezőberény
  3. Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ – Budapest
  4. Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete – Kaposvár
  5. Napfényes Sziget Integrált Intézmény – Püspökladány
  6. Mohács – Kölked Református Társegyházközség Pándy Kálmán Otthona – Mohács
  7. Szimbiózis a Harmonikus Együtt-Létért Alapítvány – Miskolc

A jó gyakorlatok feltárása folytatódik, hiszen az egyik leghatékonyabb tanulási forma lehet az együttműködésen alapuló, gyakorlati megközelítésű tudásmegosztás. Ezért a Foglalkoztatási Munkacsoport nyitottan várja azon intézmények, foglalkoztatók vagy szolgáltató szervezetek jelentkezését, amelyek úgy gondolják, hogy szeretnék megosztani tudásukat, tapasztalataikat és jó gyakorlataikat foglalkoztatás témakörben, annak érdekében, hogy minél több fogyatékos ember kapjon lehetőséget a munkavállalásra és a fejlődésre.

 

A jelentkezéseket a hálózati kommunikációs kapunkon keresztül várjuk: kivaltas.halozat@fszk.hu

 

További információk a projektről